Biografie Lisa Hannigan

Biografie Lisa Hannigan

Lisa Hannigan, zingendLisa Hannigan is de zeer getalenteerde zangeres uit Damien Rice. Ze is op het album 'O' onder andere te horen op de tracks 'Volcano', 'Cold water' en 'I remember'. Ook op het nieuwe album heeft ze weer een belangrijke rol.


Lisa heeft vroeger in Dublin kunstgeschiedenis gestudeerd. Ze studeerde aan de Trinity universiteit, waar ze zich aansloot bij een toneelgroep genaamd 'Trinity Players'. In 2000 speelde ze de rol van Mavolio in een toneelstuk van Shakespeare, geproduceerd door Twelfth Night. Lisa sloot zich in 2001 aan bij 'Cowardly Lion' theaterproducties en speelde in maart 2001 de hoofdrol in 'Total Eclipse', geschreven door Christopher Hampton. Hierin vertolkte ze drie van de vijf hoofdrollen en het toneelstuk werd zeer goed ontvangen door het publiek.

 

Tijdens haar studie ontmoette Lisa Damien Rice in een café. Het klikte en ze leerden elkaar onder het genot van een hapje en drankje beter kennen. Van het een kwam het ander en Damien nodigde Lisa een aantal maanden later uit om mee te zingen tijdens een van zijn optredens. Ze realiseerden zich, dat ze samen een speciale sound hadden. Ze trokken steeds meer met elkaar op om hun gezamenlijke passie te delen: muziek maken. Lisa stopte hierom met haar universitaire studie en begon samen met Damien aan de opnames van 'O'.

 

Lisa heeft begin 2003 een aantal nummers opgenomen voor 'Goldfish Memory', een Ierse film geregisseerd door Elizabeth Gill. Ze is in het verleden back-upzangeres geweest voor Mic Christopher en Rodrigo Gabriella.

 

(c) Rooiebert - damienrice.nl

website ontwikkeling door Bas & Ferry